Villsau

I 2012 har vi kjøpt 7 „villsau“ – „utgangersau“ – hvorav 5 ble tatt fra gaupa i samme vinteren. Vi ga oss ikke men skaffet 5 nye og har nå nesten 60 fine sauer. Mange voksne og lam bor på „nabogården“ i Langstrand, gimrene og en familiegruppe voksne med sine lam går hjemme på Nubdalsenget.

lamm

sau og boss

Dyrene holder kulturlandskapet åpen idet de beiter på plasser hvor vi ikke får slått fordi det er for bratt og utilgjengelig. Slik hjelper de å holde landbruksjord i hevd. De spiser det de finner på beite og i fjæra og blir ikke mett av kraftfôr.

Mobilt slakting og kortreist mat

Hvert år i oktober slakter vi lam her på gården. Da kommer slakteren til lammet og ikke omvendt. Dyrene slipper å være livredd mens de ble sendt den lange veien til slakteriet i Trondheim. Ved mobil slakting er det vi sauene er oppvokst med, som tar seg av dem og derfor opplever de mye mindre stress. Dette fører til bedre kjøttkvalitet (adrenalin i kjøtt forendrer smaken og gir mindre god mørning ). Mobil slakting betyr altså for våre lam en bedre dyrevelferd og for våre kunder at de får kjøpt bedre kjøtt og kortreist mat direkt fra produsenten. Dette er ikke minst veldig miljøvennlig!

lammekjøtt

lammekjøtt


Hvis du er interessert i å kjøpe fersk lammekjøtt av villsau til høsten eller frossen ellers kan du bestille direkte hos oss.Foredlet villsaukjøtt

lammekjøtt

lammekjøtt

Sesongvis har vi delikate foredlete villsauprodukter for salg. Det er f.eks. basturøkt lammelår, pinnekjøtt, Bratwurst, spekepølse.
Ta gjerne kontakt for aktuelle varer og priser.

Vi har fine lammeskinn på lager.

lammeskinn

lammeskinnvillsaugarn
Villsau røyter ull om våren. Vi plukker så mye vi kan, sorterer, og sender den til leievasking og spinning. Tilbake får vi 3 sorter villsaugarn i sauens naturlige farger!